otkökü

Yeni Vicdani Red Açıklamaları

Ankara’da, IHD Genel Merkezinde, 27 Ekim Cumartesi saat 11.00’de iki antimilitarist basin açiklamasi yaparak vicdani redlerini açikladilar. Vicdani retçiler Mehmet Tarhan ve Erdem Yalçinkaya açiklam-alarinda, Afganistan’a açilan ve 11 Eylül saldirisiyla gerekçelen-dirilen savasa deginerek, hiçbir militarist aygitin hizmetine girmey-eceklerini vurguladilar. Mehmet ve Erdem, savas hukukunu ve devlet nosyonunu da reddettikleri açiklamalarinda, siddetten arinmis ve tahakkümsüz bir dünya özlemlerini ifade ettiler. Mehmet ayrica bir escinsel olarak kendisine çürük raporu alma “hak”ki tanindigini, ancak böylesi bir seçenegi militer düzenin kendi çürüklügü olarak algiladigini ve hiçbir sekilde isbirligi yapmayacagini belirtti.

Erdem ise açiklamasinda herkesi askere gitmemeye çagirdi.

Kaos GL grubu, militarist kurum ve uygulamalara karsi olduklarini ve bu çerçevede vicdani red hakkini ve vicdani redlerini açiklayan insanlari desteklediklerini ifade etti.

Istanbul ‘Tahakküm ve Savas Karsitlari Inisiyatifi’ de, savasin, terörün mesrulastirilmis hali oldugunu, tahakküm ve hiyerarsinin her biçimine karsi olduklarini açikladi.

IHD Genel Baskani Hüsnü Öndül ise, IHD adina yapilan basin açiklamasiyla, vicdani red hakkini bir sivil itaatsizlik eylemi olarak gördüklerini ve desteklediklerini belirtti.